fullsizeoutput 4d8 1 | Domestic Science
  • Set
    1.321

Så troede man lige at vejret var ved at blive mere lovende. Meeeen, nej. Til gengæld blev det suppevejr, og så skal man da have verdens nok nemmeste og lækreste kartoffelsuppe.

Kartoffelsuppe | Domestic Science

Kartoffelsuppe

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 1-2 liter vand
  • 1 porre
  • 1 dl fløde
  • 1 pakke bacon
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk stødt muskat
  • Lidt purløg der kan drysses over suppen

Sådan gør du
 

  • Skræl og rens kartofler og porre og skær dem i mindre stykker.
  • Kartofler, porre og grøntsagsbouillon kommes i en gryde, og der hældes ca. 1-2 liter vand over, således de lige er dækket.
  • Kartoflerne og porrene koges møre.
  • Hæld halvdelen af vandet fra gryden i en kande.
  • Tilsæt fløden til kartoflerne.
  • Grøntsagerne blendes med den resterende væske med en stavblender til det har en lind konsistens.
  • Varm suppen igennem i gryden igen.
  • Tilsæt og smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra vand indtil suppen , hvis den er lidt tyk i konsistensen.
  • Skær baconen i mindre stykker og steg sprødt på en pande.

Tip til opskriften

Suppen serveres med ristet bacon, fint hakket purløg og noget godt brød.

fullsizeoutput 4d7 scaled | Domestic Science
fullsizeoutput 4d5 scaled | Domestic Science
Kartoffelsuppe med bacon og friske purløg fra urtehaven.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide